Artisten

När jag var liten var drömmen, jag länge pratade om, att en dag äga en egen klädaffär. Jag fantiserade om hur den skulle se ut, vilken färg det skulle vara på väggarna och hur kläder skulle ligga uppradade på vackra hyllor. På fritiden skulle jag köra taxi, en öppen röd cabriolet med vilken jag framför allt skulle skjutsa mamma var hon än ville åka.

Idag, trots att jag har körkort, kör jag aldrig bil. Mitt annars goda självförtroende är gällande att hantera alla typer av fordon oerhört lågt. Jag gillar inte ens bilar. Kläder gillar jag, men efter i unga år ha prövat på att arbeta i klädaffär insåg jag att det inte alls var min dröm.

Mina sanna drömmar tog istället plats i tystnad. Idag är de tydliga och större än någonsin. Med varsam hand håller jag dem nära hjärtat, alltid skyddade, alltid närvarande. Jag delar med mig till dig en pusselbit i taget.

Som artist står jag på scen – med lust att möta dig som lyssnar och ser. Som artist använder jag musik – genom sång, piano och trumpet. Som artist har jag egna föreställningar – för att jag vill berätta. Som artist improviserar jag – för att jag vill skapa unika ögonblick. Som artist skriver jag – för att jag lever och känner.

Nu och för alltid fortsätter jag att gå. Finn mig så att jag blir hel. Jag omfamnar dig när vi möts.

Med förhoppning att beröra!

Föreställningar

Det är sprickorna som är vackra” – ett personligt tal om vikten att vara den man anser sig vara

Jag minns barndomens somrar. Efter den alltid lika magiska skolavslutningen låg den ljuva sommaren med frihet, lek, sol och bad framför våra fötter, och det var med våra bara fötter vi skulle ta emot den nya årstiden. Springa i det gröna gräset, känna stråna kittla mellan tårna, låta stegen leda en till sjön och medan solen värmde uppleva vattnet omringa hela ens jag och ge en liv.

   I samhället Skultorp, sex km utanför staden Skövde, fanns det fina hus, grönskande träd och skog, en sjö, fotbollsplan, tennishall, låg- och mellanstadium och mitt i en kyrka. Världen var vacker, lika vacker som de blågula flaggorna som vid varje firande vajade i vinden på tomterna runt om i det välställda villaområdet.

   Och världen talar om för den lilla pojken: Vi erbjuder dig allt, allt som är självklart! Tyvärr glömmer världen att det som är självklart för dig, aldrig kommer vara självklart för mig.

Talet blandas med utvald musik på sång och piano.

påscen